Off on SMART FOLIE VERBUIKT GEEN STROOM ALS HET UIT STAAT SMART FOLIE WORDT BESTUURD DOOR 48V ELECTRA

Smart Glas ten opzichte van Smart Folie; de verschillen

Smart Glas en Smart Folie, deze termen worden ten onrecht vaak door elkaar gebruikt. Tijd voor opheldering.

De reden waarom Smart Glas en Smart Folie vaak in één adem genoemd worden, is omdat ze een overeenkomst hebben. Beiden zorgen ervoor dat glas kan wisselen van transparant naar ondoorzichtig. Voor de leek is het verschil waarschijnlijk niet meteen zichtbaar. 

Smart Glas: gelamineerd dubbelglas

Smart Glas bestaat uit twee lagen gelamineerd glas met daartussen een gel-laag PDLC. Door middel van een schakelaar kan het glas aan worden gezet en verandert het glas van ondoorzichtig naar doorschijnend glas. Op het eerste gezicht lijkt het erg op Privacy Folie.

Smart folie: slim en voordelig

Smart folie is een kras- en stootvrij folie voorzien van een laag vloeibare kristallen: Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC). De kristallen veranderen van ondoorzichtig naar transparant door elektrische stroompjes. Dit folie kan naadloos (tot 150 cm breedte, lengte ‘onbeperkt) aan één zijde op een raam of glazen wand worden geplakt.

Privacy Glas of Privacy Folie?
Smart Glas Folie
PDLC Film Folie
Privacy Folie of Smart Glas?

Nadelen van smart glas:

  1. Is weliswaar op maat te bestellen in de fabriek maar ter plaatse niet meer bij te snijden. Hoe zorgvuldig er ook is opgemeten, in de praktijk blijkt dit wel vaak nodig voor een perfect eindresultaat.
  2. Bewerkelijker (en dus duurder) dan smart folie: eerst moet de glasplaat op maat gesneden worden, dan wordt de gel op de plaat gesmeerd en daarop wordt een andere op maat gemaakte glasplaat geplakt.
  3. De functie van smart glas overbodig geworden en wil je dat het desbetreffende raam altijd transparant is? Dan moet het smartglas altijd ‘aan’ staan. Dat nadeel zie je terug op de energierekening!
  4. Geen geblindeerd raam meer nodig? Dan moet de hele smart glas wand verwijderd worden en vervangen worden door gewoon glas. Daar is uiteraard een vakman voor nodig.
  5. Een kostbare keuze en dat komt o.a. doordat het materiaal prijzig is, de transportkosten hoog zijn en de montage minder eenvoudig is.

De voordelen van Smart Folie

  1. Flexibel en kan eenvoudig ter plaatse bijgesneden worden. Ervaring heeft geleerd dat wanden, plinten en hoeken nooit helemaal exact recht zijn. Met Smart folie zie je daar niets meer van.
  2. Is in aanschaf stukken voordelig en ongeveer een kwart van de prijs van smart glas.
  3. Is makkelijk te verzenden. Er komen dus geen hoge transportkosten bij kijken en is daardoor tevens beter voor het milieu.
  4. Bij herinrichting van het interieur kan Smart folie makkelijk worden verwijderd. Bijvoorbeeld wanneer geen gebruik meer wordt gemaakt van de ondoorzichtige functie van het glas. Verwijderen kun je gewoon zelf.
  5. Wil je dat slechts een gedeelte van het glas ondoorzichtig is? Dan kun je met smartfolie alle kanten op! Ideaal als je wél privacy wil maar toch een open sfeer.

Zoals bij de meeste nieuwe producten, worden in de loop van tijd verbeteringen ontwikkeld. Je kunt Smart Folie dan ook gerust zien als het volwassen broertje van Smart Glas. Smart Folie is de leidende technische groothandel gespecialiseerd in hoogwaardig Smart Folie en is altijd bezig met innovaties en veranderingen ter verbetering van haar producten.

Veiligheid & Certificaten

ROADMAP VAN SMART FOLIE


1e generatie smart folie Lancering
03-03-2015
3e generatie smart folie lancering
Deadline 28-03-2018
100m2
Deadline 03-03-2019
Toegankelijk maken voor wederverkoop
Deadline 20-08-2019

Heb je nog vragen of advies? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. 


Contact op nemen
Contact
Smart folie in actie zien
Projecten
Zoek een dichtstbijzijnde dealer
dealers