Smart Glas of Smart Folie®?

van Smart Folie®

Smart Glas en Smart Folie®: de verschillen leggen we uit. Deze termen worden ten onrecht vaak door elkaar gebruikt. Tijd voor opheldering. De reden waarom Smart Glas en Smart Folie® vaak in één adem genoemd worden is omdat ze een overeenkomst hebben.

Beiden zorgen ervoor dat glas kan wisselen van transparant naar ondoorzichtig. Voor de meesten is het verschil waarschijnlijk niet meteen zichtbaar. Het grote verschil is het materiaal. Bij Smart Glas (ook wel schakelbaar glas genoemd) wordt het glas uiteraard transparant en ondoorzichtig. Bij Smart Folie® is het de unieke folie die voor de veranderingen zorgt. Ideaal om ramen tijdelijk te verduisteren. 

PDLC Off

Alles over Smart Folie®: slim en voordelig

Smart Folie® is uniek, kwalitatief en gaat zeer lang mee. Smart Folie® is een kras- en stootvrij folie voorzien van een laag vloeibare kristallen: Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC). De kristallen veranderen van ondoorzichtig naar transparant door elektrische stroompjes.

Het is een elektrisch dimbare folie - ook wel elektrische raamfolie genoemd. Deze folie kan naadloos (tot 150 cm breedte, lengte ‘onbeperkt) aan één zijde op een raam of glazen wand worden geplakt.

- Van openheid naar privacy binnen 45 milliseconden
- 5 jaar garantie
- Kraakhelder glas ondanks de folie (3% haze)

Ben jij toe aan privacy wanneer dit nodig is? Vraag dan een offerte aan voor jouw bedrijfspand.

Uitgevoerde projecten

Projecten die onze dealers uitgevoerd hebben

Heineken Experience

Uitgevoerd door Impact Sign

Categorie PDLC Folie

VDL Experience

Uitgevoerd door Two Wrap

Categorie Smart Box & PDLC Folie

Bekijk meer projecten

Deze bedrijven gebruiken al Smart Folie®

DPD
Volvo
ASML
Crelan
Brussels Airport
Da
Mazda
Eindhoven Airport
Yamaha
Heineken
VDL
Rituals
PSV
Ziggo Dome
Campina
PDLC Off

Alles over Smart Glas

Smart Glas: dit is gelamineerd dubbelglas dat bestaat uit twee lagen gelamineerd glas met daartussen een gel-laag PDLC. Door middel van een schakelaar kan het glas aan worden gezet en verandert het glas van ondoorzichtig naar doorschijnend glas. Op het eerste gezicht lijkt het erg op elektrische privacy folie, maar dat is het absoluut niet.

200+

Tevreden klanten

Behoordeeld op
Google Reviews

Wij hebben zeer positieve en goede ervaringen met smartfolie. Wij zijn overtuigd geraakt van het product en na een aantal keer gesproken te hebben en onze wensen over een weer te hebben besproken hebben wij doen besluiten om dealer te worden van dit mooie en innovatief product. Wij zijn een bedrijf die graag vernieuwd werkt en graag voor op loopt met de ontwikkelingen in de markt en daar sluit smart folie goed op aan. Wij hebben inmiddels al diverse projecten succesvol afgerond. Het contact verloopt altijd soepel en als er zich problemen voor doen dan worden deze de zelfde dag nog verholpen vanuit smart folie. Dus de al met al zijn wij zeer content met ons dealer schap bij smartfolie en kijken wij uit naar de mooie projecten die we samen kunnen gaan doen in de toekomst.

Smart Folie is voor ons van Lamico Sign het beste product voor privacy on demand, hoogste transparantie, 5 jaar garantie. Inmiddels meerdere grote projecten opgeleverd waaronder Stek Advocaten aan het leidseplein te Amsterdam.

Als Smart Folie verdeler in België krijgen we veel positieve reacties van klanten. Een innovatief product dat vele mogelijkheden biedt

Super goed en fijn product, we krijgen heel veel positieve reacties.

Top bedrijf! Ambitieuze ondernemers die echt voor kwaliteit gaan! Zeker een aanrader.

Innovatief en slim product! Openheid als het kan, privacy als het moet.

Bereken hier jouw project uit

Ga naar calculator
Illustration Illustration

Smart Folie®: de voordelen

Wil je dat slechts een gedeelte van het glas ondoorzichtig is? Dan kun je met Smart Folie® alle kanten op. Ideaal als je wél privacy wil maar ook een open sfeer. Alle voordelen van Smart Folie® overzichtelijk op een rijtje.

 • De elektrisch dimbare folie kan eenvoudig ter plaatse bijgesneden worden. Ervaring heeft geleerd dat wanden, plinten en hoeken nooit helemaal exact recht zijn. Met Smart Folie® zie je daar niets meer van.
   
 • Is in aanschaf stukken voordeliger en ongeveer een kwart van de prijs van Smart Glas.
   
 • Is makkelijk te verzenden. Er komen geen hoge transportkosten bij kijken en is daardoor tevens beter voor het milieu.
   
 • Bij de herinrichting van het interieur kan Smart Folie® makkelijk worden verwijderd. Bijvoorbeeld wanneer er geen gebruik meer wordt gemaakt van de ondoorzichtige functie van de elektrische raamfolie. Verwijderen kun je eenvoudig zelf doen.

Zoals bij de meeste nieuwe producten, worden in de loop van tijd verbeteringen ontwikkeld. Je kunt Smart Folie® dan ook gerust zien als het volwassen broertje van Smart Glas. Wij zijn de leidende technische groothandel gespecialiseerd in hoogwaardig Smart Folie® en is altijd bezig met innovaties en veranderingen ter verbetering van haar producten.

Slimme inzet van Smart Folie

De slimme folie kent veel praktische toepassing ten opzichte van andere traditionele oplossingen zoals gordijnen, lamellen, vitrages etc.

 • Het is hygiënisch, anti allergisch en eenvoudig schoon te houden.
 • Slimme folie is niet onderhevig aan interieurtrends of gebonden aan kleuren of materialen die in het interieur gebruikt worden. 
 • Het is neutraal en past daardoor altijd en overal.
 • Het is eenvoudig te verwijderen zonder het glas te beschadigen.
 • Het is flexibel en daardoor in diverse vormen en formaten toe te passen.
 • Daarnaast is het ook toe te passen op de helft van het totale oppervlak.

Smart Folie prijs indicator

Smart Folie® is een kras- en stootvrij folie voorzien van een laag vloeibare kristallen. Door elektrische stroompjes veranderen de kristallen van ondoorzichtig naar transparant. De folie kan gemakkelijk door u worden bediend met een knop of schakelaar. Zo bepaalt u zelf uw privacy. Smart Folie® is dus slim én voordelig in prijs!

Stel je vraag

Vul het formulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen

Vul a.u.b. uw naam in!
Geef alstublieft een geldig email adres!
Typ je bericht!
Top