Off on SMART FOLIE VERBUIKT GEEN STROOM ALS HET UIT STAAT SMART FOLIE WORDT BESTUURD DOOR 48V ELECTRA

Privacy Glas of Privacy Folie

Ben je op zoek naar een efficiënte en esthetische manier om in een bepaalde ruimte privacy te creëren? Bijvoorbeeld voor een vergaderruimte, spreekkamer of loket? Dan kom je al snel bij privacyfolie of privacyglas terecht.

Privacyfolie en privacyglas worden regelmatig verward met zonwerend raamfolie of folie om autoruiten mee te blinderen. Privacyfolie is iets heel anders!

Regelbare privacy met een druk op de knop

Hoewel er belangrijke verschillen zijn tussen Privacy Glas en Privacy Folie, hebben ze één belangrijke eigenschap gemeen: beiden zorgen met één druk op de knop dat een ruit, glazen wand of paneel kan veranderen van transparant naar ondoorzichtig.

Tot zo ver de overeenkomst. Er zijn echter meer en zeer belangrijke verschillen. Om tot een juiste keuze te komen, hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

Privacy Folie: de meest innovatieve ontwikkeling in geblindeerd glas

Privacy Folie, ook wel Smart Folie genoemd (smart = slim!) is een folie van hoogwaardige kwaliteit dat letterlijk tegen een stootje kan. Dit folie is voorzien van een laag vloeibare kristallen: Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC). Door elektrische stroompjes door deze kristallen te sturen, veranderen ze van ondoorzichtig naar transparant en vice versa.

PDLC Film Folie

Privacy Glas: dubbelzijdig glas

Bij Privacy Glas gaat het niet om een slim folie dat op een bestaande ruit of glazen wand wordt geplakt maar om nieuwe glasplaten. Twee lagen gelamineerd glas met daartussen een gel-laag PDLC. De PDLC wordt door middel van stroom geactiveerd en zal – net als bij smart Folie – het glas transformeren van ondoorschijnend naar transparant.

Privacy Glas is de voorloper van het slimmere Privacy Glas of smart folie en naar verwachting zal Privacy Glas binnen enkele jaren verdwijnen. Hoewel het er voor een leek hetzelfde uitziet, heeft dit alles te maken met de nadelen ten opzichte van het innovatieve Privacy Folie.

Nadelen van Privacy Glas:

 • Privacyglas kan bij de leverancier keurig op maat worden gesneden. Helaas kan op locatie niets meer worden bijgesneden. Dit kan resulteren in oneffenheden en kleine imperfecties die moeten worden weggewerkt.
 • Privacyglas is daardoor duurder dan privacyfolie. De glasplaten moeten op maat gesneden worden, de gel met PDLC-gel wordt op een plaat gesmeerd en daarop wordt de andere glasplaat geplakt.
 • Wanneer je het privacyglas niet meer nodig hebt en je de ruimte helemaal niet meer wilt blinderen, zal je het privacyglas altijd aan moeten laten staan: een ‘gewone ruit’ met verborgen energiekosten!
 • Onnodig om te zeggen dat de transportkosten van privacyglas hoog zijn en daardoor is het geen verantwoorde keuze ten opzichte van het milieu.

Al met al is folie een duurzamer keuze dan glas. Privacyfolie van Smart Folie zal in de toekomst nog verder worden doorontwikkeld maar aan de basis zal niet veel veranderen. Het is duurzaam, flexibel en een ethische oplossing voor ruimtes waar je privacy en openheid wilt afwisselen op een sfeervolle manier.

Smart Folie is de leidende technische groothandel gespecialiseerd in hoogwaardig privacyfolie en is altijd bezig met innovaties en veranderingen ter verbetering van haar producten.

De voordelen van Privacy Folie of Smart Folie

Het oppervlak dat moet worden geblindeerd, wordt eerst nauwkeurig opgemeten. Daarna kan het folie precies op maat worden afgesneden. Dit gebeurt bij de leverancier dus je hoeft niet bang te zijn voor overlast op jouw kantoor.

 • Privacy Folie kan naadloos (tot 150 cm breedte en in lengte ‘onbeperkt) aan één zijde op een raam of glazen wand worden geplakt.
 • Het folie kan ter plaatse heel makkelijk bijgesneden worden. Dit zorgt ervoor dat de afwerking tot op de millimeter perfect is.
 • Door alle ontwikkelingen die het heeft doorgemaakt, is Privacy Folie of Smart Folie de voordeligste oplossing binnen de schakelbare privacy oplossingen.
 • Omdat Privacy Folie makkelijk te verzenden is, in tegenstelling tot Privacy Glas, krijg je niet te maken met hoge transportkosten.
 • Privacy Folie is hierdoor dan ook minder belastend voor het milieu dan Privacy Glas.
 • Reorganisatie op komst of verandering van interieur? Als de ruimtes opnieuw ingericht moeten worden, kan privacyfolie makkelijk worden verwijderd. Voor het verwijderen hoef je geen bedrijf in te schakelen, dat doe je eenvoudig zelf.
 • Privacy Folie kun je in (bijna) iedere gewenste vorm of formaat snijden. Dit biedt ongekende mogelijkheden! Een half geblindeerde glaswand geeft wél bewegingsvrijheid, zonder volledig te zijn afgescheiden van de buitenwereld.
 • De glaswand kan tevens worden gebruikt als projectiescherm.

Veiligheid & Certificaten

Smart Folie prijs indicator

Totaal

Heb je nog vragen of advies? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. 


Contact op nemen
Contact
Smart folie in actie zien
Projecten
Zoek een dichtstbijzijnde dealer
dealers