Privacy Glas of Privacy Folie

Ben je op zoek naar een efficiënte en esthetische manier om in een bepaalde ruimte privacy te creëren? Bijvoorbeeld voor een vergaderruimte, spreekkamer of loket? Dan kom je al snel bij privacyfolie of privacyglas terecht. Privacyfolie en privacyglas worden regelmatig verward met zonwerend raamfolie of folie om autoruiten mee te blinderen. Privacyfolie is iets heel anders!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ruimtes met glaswanden staan voor openheid en eerlijkheid. Maar tonen ook een gebrek aan privacy. Daarom is er Smart Folie ontworpen.


Mail us

info@smart-folie.nl

Vind Dealer

Dealer

Call us

+31 (0)76 205 5174

Regelbare privacy met een druk op de knop

Hoewel er belangrijke verschillen zijn tussen Privacy Glas en Privacy Folie, hebben ze één belangrijke eigenschap gemeen: beiden zorgen met één druk op de knop dat een ruit, glazen wand of paneel kan veranderen van transparant naar ondoorzichtig. Tot zo ver de overeenkomst. Er zijn echter meer en zeer belangrijke verschillen. Om tot een juiste keuze te komen, hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

Smart Folie prijs indicator

Smart Folie is een kras- en stootvrij folie voorzien van een laag vloeibare kristallen. Door elektrische stroompjes veranderen de kristallen van ondoorzichtig naar transparant. De folie kan gemakkelijk door u worden bediend met een knop of schakelaar. Zo bepaalt u zelf uw privacy. Smart Folie is dus slim én voordelig in prijs!


Smart Folie Calculator

Bereken uw smart folie prijs

Mail

Mail uw aanvraag door naar ons!

Privacy Folie: de meest innovatieve ontwikkeling in geblindeerd glas

Privacy Folie, ook wel Smart Folie genoemd (smart = slim!) is een folie van hoogwaardige kwaliteit dat letterlijk tegen een stootje kan. Dit folie is voorzien van een laag vloeibare kristallen: Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC). Door elektrische stroompjes door deze kristallen te sturen, veranderen ze van ondoorzichtig naar transparant en vice versa.


Privacy Glas: dubbelzijdig glas

Bij Privacy Glas gaat het niet om een slim folie dat op een bestaande ruit of glazen wand wordt geplakt maar om nieuwe glasplaten. Twee lagen gelamineerd glas met daartussen een gel-laag PDLC. De PDLC wordt door middel van stroom geactiveerd en zal – net als bij smart Folie – het glas transformeren van ondoorschijnend naar transparant.

De voordelen van Privacy Folie of Smart Folie
- Het oppervlak dat moet worden geblindeerd, wordt eerst nauwkeurig opgemeten. Daarna kan het folie precies op maat worden afgesneden. Dit gebeurt bij de leverancier dus je hoeft niet bang te zijn voor overlast op jouw kantoor.
- Privacy Folie kan naadloos (tot 150 cm breedte en in lengte ‘onbeperkt) aan één zijde op een raam of glazen wand worden geplakt.
- Door alle ontwikkelingen die het heeft doorgemaakt, is Privacy Folie of Smart Folie de voordeligste oplossing binnen de schakelbare privacy oplossingen.
- Omdat Privacy Folie makkelijk te verzenden is, in tegenstelling tot Privacy Glas, krijg je niet te maken met hoge transportkosten. Privacy Folie is hierdoor dan ook minder belastend voor het milieu dan Privacy Glas.
- Reorganisatie op komst of verandering van interieur? Als de ruimtes opnieuw ingericht moeten worden, kan privacyfolie makkelijk worden verwijderd. Voor het verwijderen hoef je geen bedrijf in te schakelen, dat doe je eenvoudig zelf.
- Privacy Folie kun je in (bijna) iedere gewenste vorm of formaat snijden. Dit biedt ongekende mogelijkheden! Een half geblindeerde glaswand geeft wél bewegingsvrijheid, zonder volledig te zijn afgescheiden van de buitenwereld.
- De glaswand kan tevens worden gebruikt als projectiescherm.