Meer informatie over de prijs

Veel kantoren en bedrijven in Nederland hebben ruimtes met glaswanden. Open en vertrouwelijk, maar ook een gebrek aan privacy. Om dit probleem te verhelpen is er Smart Folie®. Een uniek folie, dat ook wel Polymer Dispersed Liquid Crystal, Privacy Folie of PDLC Film Folie wordt genoemd. Smart Folie® is een kras- en stootvrij folie voorzien van een laag vloeibare kristallen. Door elektrische stroompjes veranderen de kristallen van ondoorzichtig naar transparant. De folie kan gemakkelijk worden bediend met een knop of schakelaar. Zo bepaal jij de privacy. Smart Folie® is dus slim én voordelig in prijs!

Smart Folie® prijs

De prijs van Smart Folie® varieert ongeveer tussen de €250 en €280 per vierkante meter, afhankelijk van de kleur van het folie. Hierbij moeten nog kosten voor de transformator en montage worden meegerekend. Aan de andere kant is de prijs voor Smart Glas hoger en bedraagt ongeveer €1300 of meer per vierkante meter.

Om deze reden is Smart Folie® een betaalbare en slimme keuze voor je bedrijf en je portemonnee, aangezien je kantoorruimtes met glaswanden al aanwezig zijn en het niet nodig is om ze volledig te vervangen. Dankzij Smart Folie® hoef je namelijk geen hele glaswanden te vervangen, maar kun je een laag slimme folie over het glas plaatsen en is het direct gereed voor gebruik.

Als je de kosten van jouw project wilt weten, maak dan gebruik van onze handige calculator.

Dark

White

pdlc_white

De donkere variant biedt een hogere mate van privacy wanneer het is ingeschakeld (doorzichtig).

Bij gebruik in ruimtes met projecties of digitale schermen kan de donkere variant helpen om het contrast van het beeld te verhogen, wat leidt tot een betere kijkervaring.

Voor diegenen die een strakker, moderner design prefereren, kan de donkere variant meer passend zijn.

Het kan helpen om de hoeveelheid ongewenst licht in een ruimte te verminderen.

Kan helpen bij het blokkeren van UV-stralen, waardoor het interieur beschermd wordt tegen verkleuring.

Wanneer het is uitgeschakeld (ondoorzichtig), kan het meer natuurlijk licht doorlaten, wat de ruimte helder en uitnodigend kan maken.

Het kan gemakkelijker worden geïntegreerd in lichtere interieurs zonder dat het te dominant aanwezig is.

De overgang van transparant naar ondoorzichtig kan subtieler en minder opvallend zijn.

Helpt om de perfecte balans van licht in de ruimte te behouden, wat kan bijdragen aan welzijn en productiviteit.

Perfect voor situaties waar volledige verduistering niet nodig is, maar waar wel enige mate van privacy of lichtfiltering gewenst is.

Completed Projects

Projects that our dealers have completed

VDL Experience

Executed by Beambrothers

Category Smart Box & PDLC Foil

View more projects
PDLC Off

Privacy Glas prijs

Experts denken dat Smart/Privacy Glas in de toekomst gaat verdwijnen. Smart (Privacy) Folie is duurzamer, flexibel en goedkoper in prijs. Privacy glas heeft twee lagen gelamineerd glas met daartussen een gel-laag PDLC. Met een schakelaar zet je het glas aan en verandert het van ondoorzichtig naar doorschijnend. Het grootste verschil tussen Smart Folie en Smart Glas is de prijs. Smart Glas is drie keer zo duur als Smart Folie®, dat komt door het materiaal, transport en de montage. Je betaalt meer dan € 1300 per m². Een behoorlijk prijskaartje als je het vergelijkt me de prijs van privacy folie (vanaf € 250 per m²).

These companies already use Smart Folie®

VDL
St Antonius Ziekenhuis
DPD
Amway
Epson
PSV
Seats and Sofa
Rituals
ASML
Ziggo Dome
Crelan
Politie
Dienst Justitiële Inrichtinge
Nexperia
Microsoft
Gassan
Eindhoven Airport
Brussels Airport
Ziekenhuis Oost Limburg
Deloitte
Yamaha
Deventer Ziekenhuis
Mazda
Campina
Volvo
Isala Ziekenhuis
Heineken
Atlas Copco
Ziekenhuis Rivierenland
Radio 2 - Top 2000
Maasstad Ziekenhuis
Brinks
Google Digitaal Atelier

Bereken hier jouw project uit

Ga naar calculator
Illustration Illustration

Locaties

Dat PDLC Film Folie vele toepassingen kent, mag duidelijk zijn. Kantoren, ziekenhuizen, scholen, loketten, ramen en panelen zijn al ingericht met gebruikmaking van PDLC Film Folie. De folie is flexibel en kan eenvoudig ter plaatse bijgesneden worden. De aanschaf is voordeliger en ongeveer een kwart van de prijs van smart glas. Daarbij is het hygiënisch en eenvoudig schoon te houden. Het is stofvrij en daardoor anti allergisch.

Smart Folie is tijdloos en flexibel. Daardoor is het in diverse vormen en formaten toe te passen. Mocht je het willen vervangen dan is het eenvoudig te verwijderen zonder het glas te beschadigen. De transportkosten zijn laag omdat het makkelijk te verzenden is. Smart Folie® is duurzaam, dus goed voor het milieu.

Stel je vraag

Vul het formulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen

Top