Architecten

Als architect moet je rekening houden met enorm veel verschillende aspecten. Eén van die aspecten is privacy. Toch zien we dat dit vaak nog een onderbelicht onderdeel is binnen de architectuur. Tegenwoordig zien we een grote focus op gebouwen voorzien van voldoende licht. Dit is een goede ontwikkelingen, maar het kan wel de privacy in gevaar brengen. Smart Folie® is de oplossing voor dit probleem. Met ons PDLC folie creëer je transparantie wanneer het kan en privacy wanner het nodig is.

 

Wat is PDLC folie?

PDLC folie is een slimme folie die van doorschijnend naar ondoorzichtig kan veranderen wanneer er een elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. De folie bestaat uit meerdere lagen, waarvan de middelste laag de PDLC-laag is (Polymer Dispersed Liquid Crystal). Deze laag bevat vloeibare kristaldelen die zich met behulp van elektrische geleiding naar dezelfde richting bewegen. Hierdoor wordt de folie transparant en kun je erdoorheen kijken. Schakel je de stroom uit, dan gaan de kristaldeeltjes uit elkaar en wordt de folie ondoorzichtig. Zo kun je glazen doorzichtig houden als het kan, maar kun je het ondoorzichtig maken als je privacy nodig hebt.

 

Dark

White

pdlc_white

De donkere variant biedt een hogere mate van privacy wanneer het is ingeschakeld (doorzichtig).

Bij gebruik in ruimtes met projecties of digitale schermen kan de donkere variant helpen om het contrast van het beeld te verhogen, wat leidt tot een betere kijkervaring.

Voor diegenen die een strakker, moderner design prefereren, kan de donkere variant meer passend zijn.

Het kan helpen om de hoeveelheid ongewenst licht in een ruimte te verminderen.

Kan helpen bij het blokkeren van UV-stralen, waardoor het interieur beschermd wordt tegen verkleuring.

Wanneer het is uitgeschakeld (ondoorzichtig), kan het meer natuurlijk licht doorlaten, wat de ruimte helder en uitnodigend kan maken.

Het kan gemakkelijker worden geïntegreerd in lichtere interieurs zonder dat het te dominant aanwezig is.

De overgang van transparant naar ondoorzichtig kan subtieler en minder opvallend zijn.

Helpt om de perfecte balans van licht in de ruimte te behouden, wat kan bijdragen aan welzijn en productiviteit.

Perfect voor situaties waar volledige verduistering niet nodig is, maar waar wel enige mate van privacy of lichtfiltering gewenst is.

Completed Projects

Projects that our dealers have completed

VDL Experience

Executed by Beambrothers

Category Smart Box & PDLC Foil

View more projects
PDLC Off

Voordelen van PDLC folie voor architecten

Als architect weet je dat de keuze van materialen en technologieën een cruciale rol speelt bij de realisatie van een project. De folie van Smart Folie® biedt veel voordelen die het een populaire keuzen maken in de architectuur- en bouwsector. 

Een van de belangrijkste voordelen is de privacybescherming. Met ons folie kun je gemakkelijk een ruimte of kantoor transformeren naar een volledig afgesloten ruimte. Dit is ideaal voor vergaderruimtes, wachtkamers en kantoren waar privacy een belangrijke rol speelt. 

Daarnaast is onze folie is esthetisch ook aantrekkelijk. Het kan compleet worden aangepast aan ieder specifiek project. Of het nu gaat om een opvallende eyecatcher of een subtiele, elegante afwerking, PDLC folie van Smart Folie® kan worden aangepast aan jouw wensen en behoeften. Wij kunnen de folie precies zo aanleveren als je wenst.

 

These companies already use Smart Folie®

Seats and Sofa
Brussels Airport
VDL
Ziekenhuis Rivierenland
Volvo
Brinks
ASML
Nexperia
Crelan
Ziggo Dome
DPD
Gassan
Deloitte
Heineken
Maasstad Ziekenhuis
Mazda
Isala Ziekenhuis
Epson
Google Digitaal Atelier
Campina
St Antonius Ziekenhuis
Eindhoven Airport
Radio 2 - Top 2000
Rituals
PSV
Deventer Ziekenhuis
Amway
Politie
Dienst Justitiële Inrichtinge
Yamaha
Atlas Copco
Microsoft
Ziekenhuis Oost Limburg

Bereken hier jouw project uit

Ga naar calculator
Illustration Illustration

PDLC folie van Smart Folie®

Bij het kiezen van PDLC folie zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals switch folie of switch foil, aan en uit folie, enzovoort. Smart Folie® onderscheidt zich door de hoogwaardige kwaliteit en specialisatie in PDLC folie. Wij zijn geen bedrijf dat PDLC folie als een bijzaak beschouwt. Wij zijn zijn dagelijks bezig met onze specialistie en trainen onze eigen dealers om onze producten te installeren.

We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze folie dat we een garantie van 5 jaar bieden. Veel aanbieders van vergelijkbare producten bieden vaak geen garantie meer wanneer de beschermfolie van de folie tijdens de montage wordt verwijderd. Bij Smart Folie® is dit dus niet het geval. Daarnaast heeft de folie heeft een levensduur van ongeveer 9 tot 10 jaar.

 

Stel je vraag

Vul het formulier in en laat ons weten hoe we jou kunnen helpen

Top