Voordelen van Smart Folie

Dankzij grote ramen, komt er veel natuurlijk licht binnen in een ruimte. Dit heeft een positief effect op ons humeur. Nadeel is dat ze geen enkele privacy bieden. Met Smart Folie is dat probleem opgelost: de ramen worden geblindeerd met een druk op de knop en u kunt wisselen zo vaak u wilt. Een glazen scheidingswand op kantoor kan zelfs als projectiescherm worden gebruikt voor presentaties en video’s.

Wat is Smart Folie

Smart folie is een zelfklevend folie dat aangebracht kan worden op gladde oppervakken zoals glas. Dankzij de unieke technologie kan het folie met een aan-/uitschakelaar van doorzichtig naar ondoorzichtig veranderen. 

Waarom Smart Folie?

Smart Folie (ook wel smart glass genoemd) is folie dat van doorzichtig naar ondoorzichtig verandert wanneer elektriciteit door de folies heen loopt. Smart Folie kan eenvoudig worden geactiveerd met een schakelaar of knop; wanneer deze wordt ingedrukt, verandert de doorzichtigheid van het folie. Met Smart Folie worden gordijnen of jaloezieën overbodig. Smart Folie wordt vaak gebruikt voor grote kantoorgebouwen, bedrijven en chique huizen.
Omdat deze technologie steeds vaker wordt gebruikt en steeds goedkoper wordt, zien we dat Smart Folie op steeds meer plaatsen wordt toegepast zowel bij particulieren als bedrijven. Zo is Smart Folie nu ook beschikbaar voor auto’s, douchecabines en nog veel meer.

Smart Folie is een gelaagd folieproduct dat bestaat uit Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC)-folie tussen twee lagen folie en twee geleidende tussenlagen in. Dankzij het PDLC-folie is het mogelijk om het visuele aspect van het glas te veranderen van doorzichtig naar ondoorzichtig. 

Zo heb je alle mogelijke controle over de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten in een ruimte, evenals de hoeveelheid warmte en uiteraard kun je zelf de privacy van een ruimte bepalen. 

Smart Folie is maatwerk. Dit betekent dat bijna alle formaten verkrijgbaar zijn en u kunt kiezen uit diverse kleuren

Smart Folie

De unieke technologie van Smart Folie maakt het mogelijk dat de wand waarop het folie is gemonteerd, óók gebruikt kan worden als projectiescherm voor bedrijfspresentaties, afbeeldingen en video’s. Smart Folie transformeert een oppervlak eenvoudig van transparant naar ondoorzichtig en weer terug.

voordelen van Smart Folie

  1. Eco-vriendelijk
  2. Verbetert het aanzien van een huis, bedrijf of kantoorruimte
  3. Controle over privacy
  4. Behoud van een open (kantoor)ruimte met natuurlijk licht en uitzicht
  5. Vermindert vermoeidheid van de ogen omdat licht wordt gefilterd