PDLC Folie

Veel bedrijven worstelen met grote glazen oppervlakken in het kantoor of bedrijfspand. Bij sommige vergaderingen wilt u liever geen pottenkijkers. U kunt er dan voor kiezen om ondoorzichtig folie over het glas heen te plaatsen. Het nadeel is dat dit er dan niet weer zo makkelijk af kan. U zit dan dus permanent in een gesloten ruimte. De oplossing? Smart Folie.

Wat is PDLC Folie?

PDLC Folie wordt ook wel Smart Film, schakel folie of switch folie genoemd. Smart Folie is een folie dat aan en uit kan worden gezet. Het is mogelijk om met een simpele druk op de knop de vergaderruimte van doorzichtig, naar ondoorzichtig om te zetten. Smart Folie kan worden toegepast op glazen deuren, gevels, scheidingswanden en nog veel meer. PLDC folie kan gebruikt worden op alle soorten ondergrond van glas. 

Hoe werkt het? In Smart folie zitten vloeibare kristaldeeltjes die zichzelf herpositioneren onder invloed van elektrische stroom, waardoor er een doorzichtig oppervlak ontstaat. Wordt de stroom uitgeschakeld? Dan nemen de LC-deeltjes weer een ongeordende positie in, waardoor het folie en dus het glas weer ondoorzichtig wordt en u er niet meer doorheen kunt kijken.

Qua kleur kunt u kiezen uit melkwit (dit is de industriestandaard en dit wordt in meer dan 90% van de installaties  toegepast) of voor grijsblauw, een esthetische aangename tint.

Voordelen van PDLC Folie bestellen

PDLC Folie is een heel handig middel om in een handomdraai de eigenschappen van glas te veranderen.