Smart Folie montage

U heeft smart folie aangeschaft en wat nu? 

In dit stappenplan leggen wij uit hoe u onze erkende smart folie vakkundig aanbrengt.

Voorbreiden

Een goed begin is het halve werk. De monteur zal ervoor zorgen dat er een zo groot mogelijk ononderbroken oppervlak vrij is. Hij of zij zal dan ook zoveel mogelijk glaslatten verwijderen. Niet alleen haalt u zo het maximale resultaat uit de smart folie, maar het werkt ook stukken makkelijker.

Schoonmaken

Nadat het oppervlak vrij is begint de monteur het glas vetvrij te maken met smart foliecleaner. Smart folie is een zelfklevende folie die zichzelf aan bijna alle gladde oppervlaktes hecht. Vuil en vet vermindert de zelfklevende werking, daarom is het belangrijk om eerst het raam goed schoon en vetvrij te maken. De voorbereiding is afgerond. Het is tijd om de smart folie op te plakken

Smart folie aanbrengen

De zelfklevende laag wordt beschermd door een schutvel. De monteur maakt de eerste tien centimeter van dit schutvel los. De monteur brengt de folie zorgvuldig op de juiste plek op het raam. Dit is secuur werk, want de folie moet in één keer goed zitten. Hij of zij zal bovenaan beginnen en zorgt dat de smart folie recht hangt. Vervolgens wordt er nog een controle uitgevoerd, zodat de monteur zeker is dat de smart folie recht hangt en daarna wordt de bovenste tien centimeter goed tegen het glas gedrukt. Langzaam en voorzichtig wordt het schutvel steeds verder losgehaald, terwijl de smart folie zorgvuldig strak tegen het glas wordt gedrukt.

Stofvrij werken

Het kan zijn dat er stofjes op het raam zijn gekomen nadat het glas is schoongemaakt. Deze kunnen met een droog, niet pluizend doek worden verwijderd. Microvezeldoekjes zijn hiervoor erg geschikt.

Afronding

De smart folie werkt op stroom die geleverd wordt door een transformator. Na het aanbrengen van de folie kunnen de smart foliekabels aangesloten worden op de transformator.

Nu de kabels zijn aangesloten is het tijd om de smart folie te testen. De monteur drukt op de knop van de afstandsbediening en ziet hoe de smart folie binnen een seconde van ondoorzichtig naar doorzichtig verandert. Werkt alles zoals verwacht? Dan is de laatste stap om de beschermlaag te verwijderen.

De smart folie is nu aangebracht en klaar voor gebruik.

Heb je nog vragen of advies? Vraag het Amy of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag. 

 

Chat met onze AI Chatbot Amy
Chatten
Smart folie in actie
Projecten
Zoek een dichtstbijzijnde dealer
dealers